Kedves Látogató, üdvözöljük a
"A TÓTKOMLÓSI BÖLCSŐDE FEJLESZTÉSE ÉS FÉRŐHELYBŐVÍTÉSE"
című pályázat projekt honlapján.

 

Projekt leírás

        Tótkomlós Város Önkormányzata 2012-ben sikeresen nyújtotta be a "A tótkomlósi bölcsőde fejlesztése és férőhelybővítése” című DAOP-4.1.3/B-11-2012-0007 jelű pályázatát. A munkaterület átadása 2013. november 14-én megtörtént a kivitelező vállalkozás részére.

A Tótkomlóson lévő Szociális Szolgáltató Központ részeként működő Zámenhof utcai bölcsőde jelenleg harminc férőhelyen biztosítja a kistérség területén élő családok részére a gyermekek napközbeni ellátását. A bölcsődei feladatokat a városban kizárólagosan ebben a Tótkomlós Város Önkormányzata által fenntartott intézményben látják el, ami különösen indokolja a fejlesztés szükségességét.

A projekt célja a Tótkomlós Város Önkormányzata által fenntartott Szociális Szolgáltató Központon belül működő Zámenhof utca 2. szám alatti bölcsőde és az Erzsébet utca 7. szám alatti telkek összevonásával nyert területre kapacitásbővítés keretében négy gyermekszobás, 38 férőhelyes új bölcsődét létesíteni saját főzőkonyhával.

A diétás konyha kialakításával lehetőség nyílna a speciális táplálkozási igényű gyermekek étkeztetésére, valamint a tervezett só szoba megépítése nagyban hozzájárulna a bölcsődés korú gyermekek gyakori légúti betegségeinek gyógyításához.

A projekt továbbá hozzájárul a színvonalasabb gondozó-nevelő munka feltételeinek biztosításához és a kisgyermekes anyák munkaerő-piaci reintegrációjához.

A régi épület használaton kívül helyezését, és új bölcsőde építését az indokolja, hogy az 1941-ben készült, egykor családi kúriaként funkcionáló épület kialakításából eredendően gazdaságosan nem alakítható át megfelelően a ma hatályos jogszabályi elvárásnak, illetve a tervezési programban meghatározott létszámnak helyet biztosító intézménnyé.

Az új bölcsőde 8 férőhelyes bővítéssel, akadálymentesítéssel, energiatakarékos berendezésekkel, új főzőkonyha, diétás konyha, tejkonyha, só szoba kialakításával valósulhat meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

A TÓTKOMLÓSI BÖLCSŐDE FEJLESZTÉSE ÉS FÉRŐHELYBŐVÍTÉSE - DAOP-4.1.3/B-11-2012-0007